.

.

onsdag 28 juli 2010

Nu men helst nyss

Jag väntar med att klippa mig ända till jag måste göra det. Då menar jag verkligen precis på en gång. Idag var det dags. Jag gick ner på stan för att se om någon kunde klippa mig precis just då. Efter några försök så lyckades jag och blev supernöjd. Och så shoppade jag lite också. Jag hittade ett par toksnygga röda skor på rea.

Nej, nej, nej....

Wind blown umbrella

Stort regnoväder i hela Sverige! Det står i Aftonbladet i dag. Men jag vill inte. Det räcker med lite härligt, friskt regn på natten så att naturen får sitt. Inte regnoväder, regnkaos och åska.

Så tyst

I går kväll när jag släckte lampan så kändes det annorlunda. Något saknades. Jag låg en stund och funderade på vad det var. Så slog det mig. Det var helt tyst. Under så många nätter har fläktarna gått på nätterna i våra sovrum. Det har väst, skramlat och susat. Fläktar är inte särskilt tysta. Den här natten behövdes de inte eftersom det var svalare och det räckte med ett öppet fönster. Tystnaden var total. I den tystnaden somnade jag.

I natt är det varmt igen så jag ska ta mig ner till oljudet igen. Fläktarna får ta bort den kladdiga, svettiga känslan, skramlande och susande. Snart har jag många, långa, tysta, och kalla nätter framför mig igen. Så skramla på alla mina fläktar. Skramla på!

close-up of an ornate metallic fan

tisdag 27 juli 2010

Solen är tillbaka


Solen och värmen är tillbaka. Härligt! Jag vill njuta 100% av sommaren, den korta tid som den varar i vårt land. Om två dagar bär det iväg till underbara västkusten. Där trivs jag och jag hoppas kunna fortsätta att skriva lite på min nya bok när jag är där. Den första ligger och vilar i några veckor för att sedan läsas och redigeras på papper en sista gång ??!! Wow, fjärilarna har fullt upp i min mage bara jag tänker på det. Nu är det nära sedan kan domen falla :D

måndag 26 juli 2010

Book of Days

Underbar musik och fantastiska bilder.
Glöm inte att din bok skrivs just nu. Vad vill du att det ska stå i den?

Skolmat

Skolmaten är jätteviktig!
Det här gillar jag. Riktiga kockar på skolorna ger bättre mat.

Vad kan detta vara för slags byggnad?










Det är ett nybyggt fängelse i England!

Om du någon gång skulle föväxla fängelsemiljö med arbetsmiljö, tänk på nedanstående:

Fängelse vs Arbete

Fängelse
Du spenderar din mesta tid i en cell på 6x6 meter.

Arbete
Du spenderar din mesta tid i en modul på 4x3 meter.

Fängelse
Du får tre mål mat om dagen - betalt.

Arbete
Du får en lunchrast och får betala för lunchen.

Fängelse
Du slipper ut tidigare om du uppför dig väl.

Arbete
Du får ännu mer att göra om du uppför dig väl.

Fängelse
Vakten öppnar alla dörrar för dig.

Arbete
Du måste ha ett passerkort och får öppna alla dörrar själv.

Fängelse
Du kan titta på TV och spela spel.

Arbete
Du kan få sparken om du tittar på TV eller spelar spel.

Fängelse
Du får en egen toalett.

Arbete
Du måste dela toalett med andra och en del pinkar t.o.m på sitsen.

Fängelse
Din familj och dina vänner får hälsa på dig.

Arbete
Du får inte ens tala med din familj.

Fängelse
Alla utgifter betalas av skattebetalare och du behöver inte arbeta för det.

Arbete
Du får själv betala alla kostnader för att ta dig till arbetet.
Dessutom betalar du skatt som går till fängelskunderna.

Fängelse
Du måste stå ut med sadistiska vakter.

Arbete
På jobbet kallas de chefer.

Ok, tillbaks till jobbet!

Du har inte betalt för att läsa bloggar!

söndag 25 juli 2010

I min trädgård

Trots att värmen gjort att rosor och andra blommor nästan är helt överblommade så finns det fortfarande några vackra blommor kvar. Min trädgård behöver lite regn just nu. Den ser faktiskt lite ledsen ut.





Och så lite nostalgi. Någon som kommer ihåg den här?

lördag 24 juli 2010

Målgång Kolmården

Vårt mål den här gången var Kolmården. Djur är fantastiska även om djurparker aldrig varit någon favorit för mig. Jag hoppas få uppleva en riktig safari en gång i mitt liv. Kolmården är ett fint ställe, så fint som en djurpark kan vara. Jag undrar alltid hur det känns för djuren. Jag hoppas att de mår bra även om utrymmet är begränsat. Det var varmt och långt att gå. Djuren sökte sig till skuggan och verkade lika slöa som vi människor i värmen.

Delfiner och leoparder är mina favoriter. Graciösa, mjuka och följsamma men med ett temperament som man ska akta sig för. Leoparden är dessutom ett nattdjur precis som undertecknad Försöker naturen säga mig något? :D










fredag 23 juli 2010

Göta kanal Söderköping

Ännu ett stopp på vår väg mot vårt mål. Göta kanal och Söderköping. Jag har åkt genom Göta kanal två gånger med båt. Båda gångerna i nyinköpta segelbåtar som skulle till sin nya hemmahamn på västkusten. En fantastisk upplevelse som jag verkligen kan rekommendera Idylliskt, svenskt och fridfullt. I år, med det väder vi har haft, måste det ha varit en dröm.





Nästa Västervik

Nästa stopp blev Västervik. Ännu en vacker sommarstad i vårt fantastiska land.





onsdag 21 juli 2010

Karlskrona i mitt hjärta

Efter Landskrona och Ystad så åkte vi vidare till Karlskrona och Dragsö camping. Jag växte upp i Karlskrona, flyttade dit när jag var 5 år och bodde där tills jag flyttade med min blivande make till Uppsala när jag var 21 år. Det är en vacker sommarstad. Det tyckte jag då och det tycker jag nu mer än någonsin.

Havet omringar staden och finns ständigt närvarande. Där föddes en livslång kärlek till havet och också min önskan om att leva vid havet.

Trots att livet under uppväxten går berg-och dalbana och ständigt upp och ned så kände jag alltid närvaron av allt det vackra. Den magiska stämningen som finns vid havet var aldrig självklar men älskad och inbäddad djupt in i mitt hjärta.

Allt såg jag inte då. Mycket var bara självklart. Men aldrig havet. Aldrig måsarna som som seglade över mitt huvud tidigt om våren och skvallrade om att sommaren var på väg.

En hel del har förändrats med åren, som har blivit ganska många sedan jag flyttade. Ganska mycket känns ovant och nytt men på ett positivt sätt. Jag är glad för varje förbättring som gör att Karlskrona får visa sig från sin allra bästa sida.

Att få cykla tidigt från jobbet till en klippa för en eftermiddag i solen en härlig sommardag var en "fattig" flickas oändliga rikedom. Mina vänner hade åkt till Italien och själv var jag tvungen att jobba eftersom jag var den enda som hade flyttat hemifrån till egen lägenhet. Jag kan inte minnas att jag kände någon avund. Mina val var mina. Visst saknade jag mina väninnor men livet var ljuvligt och helt på mina villkor.

På Piraten tillbringade jag och mina bästa vänner många kvällar och nätter. Ett diskotek som fortfarande, efter alla år, har kvar samma skylt. Nostalgin sköljer över mig som ett glädjens vattenfall. Här blev jag kär på riktigt för första gången. Karlskrona var på den tiden överfylld av militärer av alla de slag. Känslor flödade och hjärtat brast väl några gånger. Men lyckan och glädjen över allt jag fått uppleva där överskuggar alla andra känslor.

Det är en minnenas resa jag gör varje gång jag är här. Dragsö camping visade sin allra bästa sida och det tropiska vädret gjorde vistelsen magisk. Det sena kvällsbadet i solnedgången kommer att finnas i familjens minne länge, länge. Vattnet osannolikt varmt och så vackert att det kändes overkligt.

Trots att det känns som min stad och ändå inte längre, så upplever jag nya saker vid varje besök jag gör här.

Solnedgången tar andan ur mig varje gång.

På campingen anordnades det utomhusbio en gång per år och vi fick uppleva den i årets fantastiska väder. På en stor parkering satt vi i medhavda stolar. Värmen och solnedgången följdes sedan av "Sommaren med Göran". Oj, vad jag skrattade. Mina ögon drogs ändå då och då till sidan där ljuset gjorde en fantastisk silhuett över havet.

Den sista natten vi var där kom så det första regnet följt av åska som dundrade över våra huvuden. Regnet öste ner och vattnet rann som små bäckar mellan husbilar, husvagnar och tält. Förutom åskan, som jag kan vara utan, så tycker jag att smattrandet av regn på taket är rogivande. Innan det var dags att åka vidare så hade solen redan börjat tränga igenom molnen igen.